Duyuru

Mustafa: Vize Serbestisi Tarihi Hala Yok

Kosova Haberleri

  /   314   /   02 Mayıs 2016, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Yüksek devlet yetkilileri,  Avrupa Birliği’nden olumlu değerlendirmeler aldıklarını ve Kosova’nın vizelerle ilgili talep edilen tüm kriterleri yerine getirdiğini açıklamayı sürdürüyor.

Bu arada ülke kurumları,  vizelerle ilgili olumlu kararın bekleyişi içindeler. Yetkililerin bunun, haftalar ve arasıra günler meselesi olduğu açıklamalarına rağmen vizeler tavsiyesinin ne zaman  yapılacağı ve Kosovalıların Avrupa’ya ne zaman serbest seyahat edebileceklerine dair kesin bir tarih yok.

Brüksel’den daha yeni dönen Başbakan Isa Mustafa, Brüksel ziyareti süresince, ülkede meydana gelen ilerlemeler özellikle de vizeler kriterlerinin yerine getirilmesi nedeniyle olumlu değerlendirmeler aldığını açıkladı. 

Konuyla ilgili yaptığı açıklamasında Mustafa, vize serbestisinin ne zaman meydana gelebileceğine dair kesin bir tarihten konuşmayı istemedi ve ‘Kesin tarih yok. Doğal olarak tarih bizim tarafımızdan değil Brüksel, AB kurumları tarafından belirlenir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi de, Kosova’nın vize serbestisiyle ilgili tüm kriterleri ve standartları yerine getirdiğini ve ilerdeki günlerde kararın da beklendiğini dün açıkladı.  

Yorumlar