Duyuru

Mustafa: Kosova Vize Serbestisini Hak Ediyor

Kosova Haberleri

  /   368   /   04 Mayıs 2016, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Macaristan ziyaretinde bulunan Başbakan Isa Mustafa, Budapeşte’de bugün Macar mevkidaşı Viktor Orban ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasında işbirliğin ilerletilmesi, Macaristan’ın Kosova desteği ve ortak çıkardan olan diğer konular ele alındı.

Kosova’da kaydedilen ilerleme, ekonomik kalkınma ve devletin güçlendirilmesine dair uygulanan reformlardan Macaristan Başbakanı Orbanı bilgilendiren Başbakan Mustafa, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması’nın yürürlüğe girmesi önemine vurgu yaptı ve vizeler serbestiyle ilgili kriterler ve tavsiyelerin yerine getirildiğini açıkladı.

Macaristan’ın Kosova’ya sunduğu destek nedeniyle muhatabı Orban’a teşekkür eden Mustafa, ikili ilişkilerin ve işbirliğin güçlendirilmesi için Kosova’nın taahhütlerini dile getirdi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise ülkemizdeki ilerleme nedeniyle               Başbakan Mustafa’yı takdir ederek Kosova’daki kalkınma ve Avroentegrasyon süreçleri için Budapeşte’nin desteğini dile getirdi.

Orban aynıca işbirliğin daha da güçlendirilmesi ve Kosova’nın devletsellik ile uluslararası özneliğinin güçlendirilmesi için Macaristan’ın iradesini ifade etti.

Bu vesile ile Mustafa, Macaristan mevkidaşını Kosova’ya davet etti.

Macaristan temasları kapsamında Başbakan Mustafa Macaristan Parlamentosu’nun Dış Ülkeler Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkan Yardımcısı Zsolt Nemeth ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu vesile ile Mustafa, bölgesel ve uluslararası örgütlere üyelik dahil Macaristan’ın bundan böyle de Kosova için desteğini talep etti.

Macar yetkili Zsolt Nemeth ise Kosova’da kaydedilen ilerleme ve Avroentegrasyonlar sürecinin olumlu gelişmesi nedeniyle Macaristan’ın Kosova’nın bölgesel ve uluslararası örgütlere üyeliği yanısıra Avroentegrasyonlar sürecine de destek sunma hazırlığını dile getirdi.    

Yorumlar