Duyuru

Avramapolous: Kosovalılar 3 Ay Sonra Vizesiz Seyahat Edebilecek

Kosova Haberleri

  /   310   /   05 Mayıs 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  

AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, Kosovalıların 3 ay sonra vizesiz seyahat edebileceği ümidini ifade etti.
 
Gazetecilerin, Kosovalıların Avrupa’ya ne zaman vizesiz seyahat edebileceği sorularını yanıtlayan Dimitris Avramopulos, bunun Avrupa Parlamentosu ve Konseyine bağlı olduğunu belirtirken 3 ayı geçmeyeceği inancını ifade etti. Avramopulos, yarın (05.05.2016) Kosova’ya geleceğini de duyurdu. 

AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos basına yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Yarın, onlarla bu anı paylaşmak için Kosova’ya gidebilirim. Artık Parlamento ve Avrupa Konseyi’ne istenilen çoğunluk ile bu kararı almak kaldı. Bu süreç iki buçuk ila üç ay arasında sürebilir. Bu tavsiyenin uygulanması öncesinde belirlenen kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirtmek gerekir. “

Karadağ ile Sınır Anlaşması Sona Ersin ve  Örgütlü Suç Mücadele Edilsin
 
Vize serbestisi tavsiye kararın alınmasından sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan AB-nin Göçten Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos, Kosova’ya vizeler serbestisi  tavsiye kararından sonra, AB-ye doğru sağlam üyelik yolculuğunda Kosova’nın halen yapması gereken işleri olduğunu söyledi.

Avramopoulos Karadağ ile sınır anlaşmasının sona ermesinin ve örgütlü suç ile  yolsuzlukla mücadelenin yoğunlaştırılması gereğini de   dile getirdi.

Bu vesileyle AB Komiseri Avramopoulos, Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa Komisyonu tarafından karara bağlanan bu tavsiyeyi onaylayacağına güvendiğini ifade etti.

  

Yorumlar