Duyuru

Hyseni: Teknik Anlamda da Avrupalıyız

Kosova Haberleri

  /   339   /   06 Mayıs 2016, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Avrupa Komisyonu’nun Kosova için vize serbestisi tavsiyesini kararlaştırması nedeniyle düzenlen bir basın toplantısında yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Skender Hyseni, bu günün önemli bir gün olduğunu söyledi.

“Avrupalı olduğumuzu hissetmemiz yanısıra Avrupa Birliği’ne vizesiz seyahat edebileceğimizden dolayı şimdi teknik olarak da Avrupalıyız.” diyen İçişleri Bakanı Skender Hyseni, bu basın toplantısında angajelikleri ve vizeler serbestisi konusunda tüm Kosovalıların yanında olan AB-nin Göçten Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos ve diğer kurumlarına teşekkür etti.

Bakan Hyseni aynıca  polisin görevlerinin bilindiğini ancak geri kalan taleplere veya standartların yerine getirilmesi için talep edilen tüm teknik ve yasal kriterleri kapsayan Kosovalıların biyometrik pasaportlarla donanımını anımsatarak Hükümet’in angaje olmayı sürdüreceğini ifade etti.

“Çok yakında gelecek gün için tüm vatandaşları kutluyorum ve Avrupa Parlamentosu ve Konseyi’nin, vizelerin kaldırılmasına dair Avrupa Komisyonu’nun tavsiyesini onaylayacağını ümit ediyorum.” dedi Skender Hyseni  

Yorumlar