Duyuru

Thaçi: Bu Yıl Kosova İçin Avrupa Yılı

Kosova Haberleri

  /   256   /   06 Mayıs 2016, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, ülkemizde konuk bulunan AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’yi kabul etti.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, vize serbestisi tavsiyesinin alınmasından sonra  bu yılın,  Kosova için Avrupa yılı olduğunu söyledi.

“Bu yılı,  Kosova için Avrupa yılı gibi olduğunu değerlendiriyoruz ve AB üye ülke statüsünü de elde edeceğimizi ümit ediyorum.” diyen Thaçi, istenmeyen durumun atlatılması nedeniyle bu günlerin Kosova için bayram günleri olduğunu ileri sürdü.

 “Şimdi komşu ülkelerle mükemmel ilişkilerimiz var ve tüm anlaşmaların hayata geçirilmesi amacıyla Sırbistan ile diyalog üzerinde de çalışıyoruz. Daha fazla yapmamız gerektiği bilincindeyiz ve daha fazlasını da yapacağız. Son altı yıl içerisinde hiçbir Kosovalının DAİŞ saflarına katılmadığı bir gerçeği,  olağanüstü sorumluluğumuzdur. Cumhurbaşkanı olarak yolsuzlukla da mücadele, hukuk sisteminin güçlenmesinde ve savcılıklarda başarıların kaydedilmesi için ısrar etmişimdir.” diye belirtti Thaçi.

Gerçekten sevinmeye değer bir hafta olduğunu söyleyen AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Fedrica Mogherini, yalnız kutlama zamanının değil daha ileriye gidilmesi ve ortaklaşa olarak yapılacak işlerin analiz edilmesi zamanın olduğunu söyledi.  

Yorumlar