Duyuru

Mustafa: Sıradaki Mücadelemiz AB ve NATO Üyeliği

Kosova Haberleri

  /   316   /   09 Mayıs 2016, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova  Başbakanı İsa Mustafa,  Kosova’nın Avrupa Birliği ve NATO üyeliği için kriterlerin yerine getirilmesine ait sıradaki mücadeleyi aleni olarak duyurdu. 

Facebook sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Mustafa,  Kosova’nın bu ülkeler  ve serbest uluslar birliği üyesi olması için  tüm değerlere sahip olduğunu  yazdı.  Mustafa,  Kosova’nın   hukuk üstünlüğünün uygulanması  ve yolsuzluk ile organize suçla  mücadele etmekte  gücünü ve iradesini kanıtlaması gerektiğini vurguladı. 

“İstikrar ve Ortaklık Anlaşmasını imzalayıp uygulamaya başlamamıza ve tüm kriterleri yerine getirip  Şengen bölgesinde serbest dolaşım için Avrupa Komisyonundan vize serbestisi tavsiyesini  aldığımıza göre hedeflerimiz  gittikçe artmaktadır “ şeklinde  konuşan Başbakan Mustafa,  Avrupa Günü’nün önemli sonuçlarla kaydedilmekte olduğunu  ve istikrar ile Ortaklık Anlaşması ve vize serbestisi yanısıra spor alanında da  büyük engellerin kaldırılmasında başarıldığını ifade etti. 


Ülkemizin çok sayıda spor yeteneklerinin Avrupa rekabetçileriyle yarışma hakkını  kazandığını  ve  devlet sembollerini onurla temsil edeceklerini söyleyen Mustafa,  Kosova’nın UEFA üyesi olduğunu ve en kısa zamanda FİFA üyeliğini kazanacağını belirtti. 


Mustafa, “Bugün aleni olarak Kosova’nın Avrupa Birliği ve NATO üyeliği için kriterlerin yerine getirilmesine ait sıradaki mücadeleyi ilan ediyorum” şeklinde yazdı.   

Yorumlar