Duyuru

Thaçi: Kosova, Çok Kültürlü Toplumun Nasıl Kurulacağı Misali Teşkil Ediyor

Kosova Haberleri

  /   381   /   12 Mayıs 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Topluluklar Danışma Konseyi’ni bugün topladı.

Toplantıda Kosova’da genelde toplulukların durumu, şimdiye dek elde edilen sonuçlar ve gelecekte yapılması gereken çalışmalar görüşülüp tartışıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Kosova’nın bölgeden örnek almadığını ancak örnek bir ülke olduğunu söyledi. Thaçi diyalogun nasıl terfi edilmesi ve etnik farkı yapılmadan kimlik ve kültürlerini koruyabilecek çok kültürlü bir toplumla tüm toplulukların evi olan bir devletin nasıl kurulmasının gerektiğine dair bizim iyi bir örnek olduğumuzu açıkladı.

 Toplum olarak büyük dönüşümlere imza attığımızdan dolayı katettiğimiz yolun kolay olmadığına vurgu yapan Thaçi “Tüm toplumları rahat edecek hükümleri kabul etmekle Kosova devletinin kurulması müzakerelerinde siyasi ve vizyon olgunluğu gösterdik. Sayılarına bakmadan kamusal yaşam ve Kosova kurumlarına dahil olmaları ve kimliklerinin daha da tanıtımı için tüm toplulukları teşvik etmek amacıyla mekanizmaları kurduk.” dedi.

Güçlü ve dayanıklı temellerin atılmasına karşın, yapılması gerek halen çok işlerin var olduğunu anlatan Thaçi “Burada da beraberiz. Dertlerimiz, hırslarımız,  hedeflerimiz bizi birbirimizden ayırmıyor,  aksine birbirimizi daha da birleştiriyor.” ifadesini kullandı.

Topluluklar Danışma Konseyi çalışmalarının çok önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Thaçi Kosova’da toplulukların haklarının korunması ve daha da ilerletilmesi söz konusu olunca  esaslı ve düzgün tartışmaların sürdürülmesi gereğini dile getirdi.

 “Kosova’nın mükemmel olduğunu ve sorunlarla karşılaşmadığımızı kimse diyemez. Geçmişte bizleri ayıran duvarların tümünü halen yıkmış değiliz. İyi ama bu sorunlar ve aramızdaki diyalogun anahtarını bulduğumuz önemli bir şeydir. Burada sizin rölünüzün yeri doldurulmaz olduğu da önemlidir.”şeklinde konuşan  Thaçi Kosova’nın başarılar listesinin artacağını ve bununla en genç ülkenin vatandaşları olduğumuzdan gurur duyacağımızı ileri sürdü.

Avro-Atlantik Kosova hedeflerimizin gerçekleşmesi için beraberce çalışmamız gereğini ortaya koyan Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi konsey üyelerinin kendisinin desteğine sahip olacaklarını ve işbirliğini kendileriyle sürdüreceğini açıkladı.  

Yorumlar