Duyuru

Thaçi: Balkanların Milliyetçi Fikre Değil, AB'ye İhtiyacı Var

Kosova Haberleri

  /   382   /   19 Mayıs 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi,  Balkanların bölgeyi Avrupa Birliği ile yakınlaştıran fikir ve politikalara her zamandan çok ihtiyacı olduğunu söyledi, ancak milliyetçi fikre gerek olmadığını vurguladı. 
Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Avusturya diplomatı Wolfgang Petrisch ile birlikte  “Der Standart” gazetesine Balkanlar için milli fikirlerin yansımasını yorumladı. 

Gazete, Avusturya’da Balkanlar ile ilişkilerde milliyetçi fikirlerin arttığını  yazdı. Bir milliyetçi partinin cumhurbaşkanı adayı olan Norbert Hofer, evvelisi gün  cumhurbaşkanı seçilmesi halinde  Bosna’da Sırp Cumhuriyetini tanıyacağını ifade etmişti. 

Avusturya diplomatı Petrisch ise böyle bir faaliyetin Balkanları savaşa götürebileceğini ve en son olarak milliyetçiliğin Yugoslavya’yı savaşa götürdüğünü ifade etti. 

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi ise Avusturya’da cumhurbaşkanı seçimlerini yorumlamak istemedi.  Bun a rağmen Thaçi, Balkanların güvenliği tehlikeye atacak milliyetçi değil, her zamanda çok bölgeyi AB ile yakınlaştıracak fikir ve politikalara ihtiyacı olduğunu belirtti. 

Thaçi, Avusturya’nın değişik dönemlerde Kosova’yı desteklediğini ve güçlü bir Avrupa partneri olduğunu ifade ederek,  gelecekte de böyle olacağına inandığını kaydetti.   

Yorumlar