Duyuru

Mustafa: Gaziler Sayısı Öngörüleri Aştı

Kosova Haberleri

  /   399   /   02 Haziran 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Hükümet’in bugünkü toplantısında UÇK Şehitleri, maluller ve gazileri statüsünün tanınması ve onaylanmasına dair Hükümet Komisyonu’nun Raporu görüşüldü.

Toplantıda yaptığı konuşmada Başbakan Isa Mustafa öngörülen sayının aşmış olduğunu ancak IMF-nin tavsiyelerinden sonra bu konunun ilerde çözüme kaldığını söyledi.

Gaziler sayısının tüm öngörüleri ve bütçe dayanırlığını aştığını belirten Başbakan Mustafa, "IMF-nin kesin tutumu var, iyi ama bu kayıtların sona erdirilmesi önemlidir ve konular ilerde tekrar görüşülecektir. Raporu bu şekilde kabul ediyoruz fakat konular ilerde düzenlenecektir. "dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi ise Hükümet’in kararı esasınca gaziler sayısının saptanması için Hükümet Komisyonu’nun çalışmalarını tamamladığını ve gaziler sayısının 46. 230 olduğunu bildirdi.

Hükümet bugünkü toplantısında kamu çıkarından olan ve Kosova Hükümeti ihtiyaçlarının karşılanması için Temel Banka ve Lyublana Bankası’nın taşınılmaz malları ile objelerinin kamulaştırılmasına dair  ilk teklif kararı onayladı. 

Hükümet’in bugünkü toplantısında bundan başka Kosova’nın uluslararası kültür kurumlarına üyelik amacını taşıyan Görev Gücü’nün (Task Forca) kurulması teklif karar onaylandı.

Hükümet toplantısında vize serbestisi süreci ve İstikrar-Ortaklık Anlaşması projelerine dair teklif karar da onaylandı.

Avrupa Entegrasyonları Bakanı Bekim Çollaku, İOA-nın tüm kazançlı taraflarından olduğu gibi anlaşmanın uygulanmasındaki sıkıntılar yanı sıra vize serbestisiyle ilgili  hak ve yükümlülüklerden de vatandaşların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.  

Yorumlar