Duyuru

Thaçi: Kosova’nın İslam’ı, Avrupai

Kosova Haberleri

  /   215   /   14 Haziran 2016, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi’nde (ECFR) bir konferans verdi. Konferansta Thaçi, Kosova ve bölgenin NATO ile Avrupa Birliği yolculuğunda elde ettiği sonuçlar ve karşılaştıkları zorluklar üzerinde durdu.

 “Avrupa Birliği’nin büyük bir yol ayrımında olduğu şüphesizdir. Asya ve Afrika’dan mülteci dalgası, Ukrayna’da gibi krizlere yol açan Rusya’nın  yayılmacı politikası, siyasi ve dini radikalizmden meydana gelen tehditler, terörizm… tedirginlikler listesi kıtamız için iyice uzundur.” Şeklinde değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi: iletişimin Balkan bölgesinde bir olağan durumu teşkil ettiğini ve şimdi bu halklar  ve devletler yanı sıra Balkanlar ve AB arasında da güvenin kurulması yönünde adım atma zamanı olduğunu söyledi.

“Tüm bölge gibi Kosova da çok etnili ve çok dinlidir. Ülkemizde nüfusun çoğunluğunu İslam dini mensuplarının oluşturdukları bir gerçektir. İyi ama bu, asırlarca yaptığı gibi hoşgörü, ortak yaşam ve barışı  teşvik eden Avrupa İslam’ıdır. Kosova ve bölgenin bu değeri,  Avrupa için de bir değerdir.” diyen Thaçi, AB-nin Kosova ve bölgede angajelini sürdürmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği’nin Batı Balkanlara elini uzatmasındaki gecikmenin milliyetçi ve dini olmak üzere diğer ideolojilere yol açtığını sçyleyen Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, “Kosova hala sona ermemiş bir başarı öyküsüdür. Kat etmemiz yolumuz hala olsa da,  doğru yoldayız” dedi.  

Yorumlar