Duyuru

Thaçi: Aşırıcılığın Yuvası Değiliz

Kosova Haberleri

  /   382   /   14 Haziran 2016, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi Amerikan “The Wall Street Journal” Gazetesine verdiği demecinde İslam aşırıcılığı ile mücadele konusunda ülkemize yönelik eleştirilere tepki gösterirken Avrupa’nın en genç ülkesi Kosova’nın radikal unsurlarla güçlüce mücadele ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi “The Wall Street Journal” Gazetesine verdiği bu demecinde geçen ay “New York Times” gazetesinde yer alan makaleyi yorumlamaktan kaçınırken yazılanların medyanın abartısı olarak değerlendirdi.

“Kosova,  aşırıcılığın yuvası değildir. Radikal tehditler tek tük, bireysel ve izole edilmiş bir şeklidedir.  Aşırı unsurların veya radikalizmi teşvik eden grupların olduğunu yadsımadığımızı bir kez daha belirtmek istiyorum.”  diyen Thaçi, “Aşırıcıları tutuklamakla ve Terörle Mücadele Yasası’nın hazırlanıp onaylanmasıyla Kosova, bölge için güçlü bir örneği teşkil etmektedir.” şeklinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin 2015 yılının Aralık ayındaki değerlendirmesini bir kez daha hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Thaçi bu demecinde bundan başka camilerin inşasına dair dışardan fonların kısıtlanması ve imamların dış ülkelerde değil ülkemizde eğitim almasına dair Hükümet’in reformları planladığını söyledi. Thaçi bu vesile ile, sözde insani oldukları 30 yardım örgütünü Hükümet’in kapattığına da işaret etti.

“Küresel terörle mücadelede,  ortaklarımızla çok iyi işbirliğimiz var.  Suriye ve Irak’ta yabancı savaşlara dahil olan tüm Kosovalılar,  güvenlik birimleri tarafından kayıt altına alınmıştırlar. Ülkeye geri döndüklerinde onların adalette hesap vermeleri için çok dikkatlice çalışıyoruz.” dedi diğerleri arasında Hashim Thaçi.  

Yorumlar