Duyuru

Mogherini: Karadağ ile Sınır Anlaşması Onaylansın

Kosova Haberleri - Kosova Haberleri

  /   459   /   23 Haziran 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Brüksel temasları kapsamında Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile de temaslarda bulundu. Gerçekleşen görüşmede Mogherini,  vize serbestisi konusunda Kosova’nın iyimser olması gereğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi ise bu vesile ile Kosova’da kaydedilen ilerlemeler ve bölgede barış ile istikrara ülkemizin verdiği önemden AB yüksek temsilcisi Federica Mogherini’yi bilgilendirdi.

Vizeler sürecinden de söz eden Thaçi,  Kosova’nın şimdi hak ettiği bir kararı beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Thaçi Kosova ile Sırbistan arasındaki diyaloga da değinirken bu sürecin tüm Batı Balkanlar’da barış ile istikrara olumlu etkide bulunduğunu belirtti.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise vize serbestisi kararı konusunda Kosova’nın iyimser olması gereğini dile getirip son kriteri teşkil eden Karadağ ile Sınır Anlaşması’nın en kısa zamanda onaylanmasını talep etti. Diyalogun devam etmesini de isteyen Mogherini aynıca tüm bölge ülkelerinin birbirleriyle samimi işbirliğine ehemmiyet göstermeleri gereğini ortaya koydu.

Brüksel temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz tarafından da kabul edildi.  

Yorumlar