Duyuru

Thaçi: Kimse Adaletten Kaçamaz

Kosova Haberleri - Kosova Haberleri

  /   512   /   28 Temmuz 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Adalet Bakanı Dhurata Hoxha’yı dün (25.07.2016) kabul etti. Kabulde adalet alanının daha da konsolide edilmesi önemi ele alındı.

Bağımsızlığın ilan edilmesi itibariyle hukukun üstünlüğü alanında Kosova’da büyük ilerlemenin meydana geldiği açıklanan bugünkü görüşmede, yargı ve diğer adalet kurumları işlevselliğinin temin edilmesi için bundan  böyle de adalet alanında çalışmaların daha yoğun sürdürülmesi gereği ortaya koyuldu.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi bu vesile ile Ceza Kanunu’nun tamamlanması çalışmaları destekleyerek bu işin en kısa zamanda sona ermesi için çabaları teşvik etti.

“Kosova, bölgede en iyi Ceza Kanunu’na sahip. Fakat herhangi bir eksiklik tespit edilirse, bu eksiklerin en kısa zamanda giderilmesi gerekir.” şeklinde ifadede bulunan Thaçi, kimsenin adaletten kaçamayacağına vurgu yaptı.

Adalet Bakanı Dhurata Hoxha ise yürürlükteki yasanın reformu için taahhütlerini dile getirip kimsenin hukukun üstünde olamayacağını bildirdi.
 
Diğer yandan Cumhurbaşkanı Thaçi, Bakan Hoxha’ya çalışmaları nedeniyle desteğini ifade ederek “Hukuk üstünlüğü,  Kosova devletinin bundan sonraki gelişiminin kilididir.” dedi.  

Yorumlar