Duyuru

Thaçi: Yol Ayrımındayız, Sınır Belirlenmesini Onayın

Kosova Haberleri - Kosova Haberleri

  /   415   /   19 Ağustos 2016, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, halka seslenişinde, Kosova’nın  devlet kimliğinin konsolidasyonu ve güçlenmesi  çabalarına devam etmekte olduğunu söyledi.

 

 Cumhurbaşkanı Thaçi bu vesileyle ülkenin kazanımlarını sayarak anlattı. Kosova’nın  dünyanın  önemli sayıda ülkesi tarafından tanındığını  ve çok sayıda uluslararası örgütler üyeliğine kabul edildiğini söyleyen Thaçi, 2016 yılını  Kosova için Avrupa yılı olarak nitelendirdi.


Cumhurbaşkanı, tüm kazanımlara rağmen Kosova’nın siyasi ve kurumsal anlamda tarihi bir yol ayrımında bulunduğunu,  kolay olmayan fakat adil olan kararlar alması gerektiğini belirtti. “Ülke ya ekonomik kalkınma ve Avroatlantik entegrasyonlarına doğru hızlı ilerleyecek, ya da geçmişin  rehini kalacağız” şeklinde konuşan  Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, fırsattan yararlanarak Kosova Meclisi milletvekillerine bir mesaj gönderdi.

Thaçi,  “Karadağ ile Sınır Belirlenmesi Anlaşması için oylamanın yapılacağı günde büyük bir tarihi sorumluluk taşıyacağınızı bilmelisiniz.  Kosova Cumhuriyetinin uluslar arası yükümlülüklere saygı gösterdiğini ve  ciddi bir devlet olduğunu kanıtlamak sizin elinizdedir” şeklinde mesajı iletti.

  

Yorumlar