Duyuru

Mustafa: Kosova’nın Stratejik Partnerlere Sorumluluğu Büyük

Kosova Haberleri - Kosova Haberleri

  /   586   /   20 Ağustos 2016, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Hükümet toplantısında bugün Kosova’nın stratejik partnerlere karşı sorumluluğunun büyük olduğunu, dolaysıyla  ekonomik kalkınma,  organize suç ve yolsuzlukla mücadele,  aşırıcılıkla mücadele, Karadağ ile Sınır Anlaşmasının onaylanması, Sırp Belediyeler Birliği  gibi birçok alanda somut sonuçların olması gerektiğini ifade etti. Mustafa,  bunlar  Priştine’ye gerçekleştirdiği ziyareti sırasın da AB D Başkan  Yardımcısı Joe Biden‘in de Kosova için  taleplerini teşkil ettiğini söyledi. 

Mustafa, “Bu esas konuların çözülmesi, Kosova Güvenlik Güçlerinin Silahlı Kuvvetlere dönüşmesi gibi Kosova süreçleri için ABD’nin  daha güçlü desteğine yol açacaktır” dedi.

 Sırbistan ile diyalogun devam etmesinin özel önemden olduğuna da işaret eden  Kosova Başbakanı, Sırp belediyeler Birliğinin  Kosova Anayasası ve yasalarıyla uyumlu şekilde kurulmasının önemli olduğun u vurguladı. 

 Başbakan Mustafa, konuşmasında toplumun tüm kesimlerinde yolsuzluk ve organize suçla mücadeleye devam etmenin mecburi olduğunun altını çizdi.   

Yorumlar