Duyuru

BM genel sekreteri: UNMIK görevlerini verimli şekilde yerine getiremiyor

Kosova Haberleri

  /   408   /   03 Mart 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 


PRİŞTİNE, Kosova -- BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon 17 Temmuz Perşembe günü yaptığı açıklamada, Kosova'daki yeni realite göz önüne alındığında, UNMIK'in geçici bir idare olarak görevlerini verimli bir şekilde yerine getirmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ban, Priştine'nin bağımsızlık ilanının UNMIK'i devre dışı bıraktığını ve misyonun "Priştine'deki yetkililer ve Kosovalı Sırpların attığı adımlar sayesinde temelden değiştiğini" kaydetti. Genel sekreter Kosova'daki özel temsilcisi Lamberto Zannier'e, UNMIK'in ortadaki yeni duruma ayak uydurabilmesi için misyonu yeniden yapılandırma talimatı verdi. B Güvenlik Konseyi raporu gelecek hafta tartışacak.

Öte yandan Perşembe günü, Kosova Yolsuzlukla Mücadele Dairesi şüpheli yolsuzluk vakalarının çoğundan kamu kuruluşlarının sorumlu olduğunu ve onu kamu kurumları olarak devlet ve mahkemelerin izlediğini açıkladı. Altı aylık olağan raporunda daire, yılın ilk yarısında kaydedilmiş 68 yolsuzluk vakasının bütçeyi 6 milyon avro zarar uğrattığını ileri sürdü.

UNDP'nin Perşembe günü yayınladığı ayrı bir raporda, Kosova Güneydoğu Avrupa'nın en yoksul ve en yüksek işsizlik oranına sahip ülkesi olarak sıralanıyor. Nüfusun yaklaşık %53'ü yoksulluk sınırının altında yaşıyor ve işsizlik oranı %45 ile %50 arasında. (Koha Ditore, Express, Lajm, Zeri - 18/07/08; RTS, RTK, Reuters, Kohavision, Tanjug - 17/07/08)

  

Yorumlar