Duyuru

Belgrad: Yalnızca UNMIK ile işbirliği yaparız

Sırbistan

  /   600   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

BELGRAD, Sırbistan -- Hükümet 23 Ağustos Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Kosova'da yeni AB misyonu EULEX ile değil yalnızca UNMIK ile işbirliği yapacağını yineledi. Sırbistan'ın Kosova Bakanı Goran Bogdanoviç Cumartesi günü, "Kosova'daki Sırplar ve diğer Arnavut harici nüfusun sorunlarını çözme yetkisine sahip tek otoritenin BM olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Cuma günü, Kosova ve Metohija Belediyeleri Halk Meclisi Başkan Yardımcısı Marko Jasiç ile Sırbistan Kuzey Kosova Ulusal Konseyi lideri Milan Ivanoviç, Kosova kurumlarında çalışan Sırplara görevlerinden ayrılmaları yönünde çağrıda bulundular. Mitrovica'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Jaksiç, Sırp hükümeti üyelerinin çabalarını desteklemesini beklediğini kaydetti.

Diğer yandan Cuma günü, Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu ülkenin yurtdışındaki ilk büyükelçisini Ağustos ayı sonuna kadar atayacağını söyledi. Seydiu Kosovalive'a verdiği röportajda, "Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ülkelerdeki büyükelçilerin belirlenmesi, sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma sağlamanın önemli bir önşartıdır." dedi. (B92, Beta, RTS, Netpress - 23/08/08; Tanjug, MIA, RTS, Kosovalive - 22/08/08)

  

  

Yorumlar