Duyuru

Zannier: UNMIK Kosova'dan tamamen ayrılmayacak, ayrı bir Sırp polis gücünü savunmuyorum

Kosova Haberleri

  /   654   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

UNMIK başkanı Lamberto Zannier Çarşamba günü Priştine'de yaptığı açıklamada, "Pec, Gracanica ve Strpce'deki ofisleri tutacağız, bariz bir şekilde Mitrovica'da da var olacağız." dedi.

Southeast European Times için Priştine'den Blerta Foniqi-Kabashi'ni haberi – 21/08/08

photo

UNMIK başkanı Lamberto Zannier, "Çok ırklı [işleyen] bir polis teşkilatına sahip olmanın ... Kosova için önemli olduğunu, bütün toplumlar için önemli olduğunu düşünüyorum." dedi. [Laura Hasani]

UNMIK başkanı Lamberto Zannier'in 20 Ağustos Çarşamba günkü açıklamasına göre, Birleşmiş Milletler misyonu Kosova'dan tamamıyla ayrılmayacak. Priştine'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Zannier, "UNMIK'in kendi yeniden yapılandırması yüzünden daha az var olabileceği ... alanlardaki belli programları kesinlikle güçlendirebiliriz. Ancak bu her zaman UNMIK'in sahadaki varlığnı sürdüreceği bir bağlamda olacaktır. Pec, Gracanica ve Strpce'deki ofisleri tutacağız, bariz bir şekilde Mitrovica'da da var olacağız." dedi.

Zannier, "UNMIK'in yeniden yapılandırılması üzerinde büyük zaman harcadığımız bir şeydir ... kimseyi terk etmemizle sonuçlanmayacaktır." dedi.

Öte yandan Zannier, Sırbistan'ın Kosova Bakanı Goran Bogdanoviç'in Kosovalı Sırplar için özel bir polis gücü oluşturmakla ilgili daha önceki açıklamalarını da reddetti. Yetkili, Kosova polisi bünyesinde özel bir Sırp gücünün var olacağını asla düşünmediğini ve söylemediğini kaydetti.

Çarşamba günü Priştine'de konuşan Zannier, "Kimseye ayrı emir komuta zincirlerinden bahsetmedim." diyerek şöyle devam etti: "Gerçek etnik oranları da yansıtan çok ırklı [işleyen] bir toplum polisine sahip olmanın ... Kosova için önemli olduğunu, bütün toplumlar için önemli olduğunu düşünüyorum." Yetkili, Kosova dışında tatilde olması nedeniyle kendi görüşleri hakkında medyada yer alan asılsız haberleri daha önce yalanlayamadığını da sözlerine ekledi.

Zannier, kuzey Kosova'daki sınırdaki gümrük dairesinin tekrar kurulmasının tartışmak istediği bir başka alan olduğunu da sözlerine ekledi. Yetkili, "Belgrad ile bu konuda görüşmeye gerçekten başlamamıştık. Benim kanım tam işleyen bir gümrüğe sahip olmaksa da ... bu konuda Belgrad'ın işbirliğine sahip olmak son derece önemli olacaktır." şeklinde konuştu.

Zannier, "Bu bölgedeki kaçakçılığı durdurmanın, düzgün bir denetim [sağlamanın] Belgrad'ın çıkarına olduğunu düşünüyorum." şeklinde devam etti.

Yetkili, yetkisini istikrarı bozucu şekilde kullanmaktan kaçındığını da belirtti. Zannier, "Burada oluşabilecek durumları önlemek istiyorum ... Sorun çözmek yerine sorun yaratıyorum. Bu yüzden bu kararın uygulanmasını kolaylaştırmada rol oynayabilecek herkesle görüşmek, buna hazırlanmak ve ilerlemek istiyorum". dedi.

Bu içerik SETimes.com için hazırlanmıştır. 

  

Yorumlar