Duyuru

Backel ve Cossiga: Kosova, Gürcistan’la kıyaslanamaz

Kosova Haberleri

  /   569   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

Priştine, 29 Ağustos 2008 (Kosovapress) saat 15:52

Bockel e Cossiga: Kosova nuk mund të krahasohet me Gjeorgjinë

 

KFOR Komutanlığı’nda bugün düzenlenen devir teslim töreninde hazır bulunan Fransa ve İtalya Savunma Bakanlıkları temsilcileri Jean Marie Bockel ve Guissepe Cossiga, düzenledikleri ortak bir basın toplantısında, Kosova’nın kendine mahsus bir örneği oluşturduğunu, bunun bir başka yerle örneğin Gürcistan’la kıyaslama yapılmasının imkansız olduğunu öne sürdüler.

 

Fransa ve İtalya temsilcilerinin  yaptıkları açıklamada, onların burada bulunmalarının kendi ülkeleri tarafından KFOR misyonunun başarılı olmasına ne kadar özen gösterildiğinin bir kanıtı olarak öne sürdüler.

Gürcistan’daki durumun her hangi bir şekilde Kosova’yla bağlantılı olup-olmayacağı konusunda bir gazetecinin sorusunu yanıtlarken bu iki temsilci, Kosova ile Gürcistan’ın birbirinden çok farklı konular olduğunu, dolayısıyla Gürcistan’daki durumun Kosova’ya her hagi bir şekilde olumsuz yansıyamayacağını savundular.

 

Yaptığı konuşmasında Jean Marie Bockel, Kosova’nın kendine mahsus bir örneği oluşturduğunu, dolayısıyla Gürcistan’la kıyaslanamayacağını ileri sürdü.

  

Yorumlar