Duyuru

Büyükelçi: Rusya Kosova konusunda Sırbistan'ı desteklemeye devam edecek

Sırbistan

  /   469   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

BELGRAD, Sırbistan -- Rusya'nın Belgrad Büyükelçisi Aleksandr Konuzin 27 Ağustos Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın Güney Osetya ve Abhazya'yı tanımasının Sırbistan'ın Kosova konusundaki tutumunu zayıflatmayacağını söyledi. Konuzin, Rusya'nın Belgrad'ın tutumunu desteklemeye devam edeceğini belirtti. Büyükelçi, "Kosova konusunda, hiçbir şeyin değiştiğine inanmıyorum." dedi. "BM Güvenlik Konseyi'nin 1244 sayılı Kararına göre, bu toprak Sırbistan'ın toprağıdır ve bunun ülkenin geri kalanından zorla ayrılması kabul edilemez." diyen Konuzin, Kosova'nın tek taraflı bağımsızlık ilan ederek emsal teşkil ettiğini de sözlerine ekledi.

Salı günü Rusya, Tiflis'in Gürcistan'daki iki ayrılıkçı bölgeyi kontrolü altına alma çabalarına tepki olarak başlattığı askeri müdahaleden haftalar sonra bu bölgeleri tanıdı. Toprak bütünlüğü, Sırbistan'ın Kosova'nın bağımsızlığına karşı argümanının temelini oluşturuyor.

Öte yandan Rusya'nın Tiran Büyükelçisi Aleksandr Prişçepov Çarşamba günü yaptığı açıklamada, medyada Moskova'nın Arnavutluk'u 2006 yılında Gürcistan'a silah satmakla suçladığı yönünde çıkan haberleri yalanladı Prişçepov, "Rusya ... bir takım ülkelerin Gürcistan'a silah sattığını belirtmiştir ve bunda yanlış bir şey görmemektedir; aksi takdirde diplomatik işlem yapardık." dedi. (Tanjug, RTS, B92, Alsat, Klan, BalkanWeb - 27/08/08)

Bu içerik SETimes.com için hazırlanmıştır. 

  

Yorumlar