Duyuru

Yazıcıoğlu: Kosova’nın tanınması için doğu ülkelerde lobicilik işini başlattık

Türkiye Haberleri

  /   766   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Priştine, 9 Eylül 2008 (Kosovapress) saat 12:04

Yazicioglu: Kemi filluar lobim në vendet e lindjes për njohjen e Kosovës

 

BBP Genel Başkanı ve TBMM ‘Kosova Dostluk’ Grubu Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu yaptığı bir konuşmada, çok yakın bir günde Kosova’yla parlametolararası ilişkilerin kurulacağını öne sürerken, bununla Kosova’da Türk şirketlerinin yatırım yapma olanakların inceleneceği ve yatırımların dah büyük olması için onların teşvik edileceğini dile getirdi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekilerinden Yazıcıoğlu bu açıklamaları salı günü Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ile yaptığı görüşmeden sonra öne sürdü.

 

‘Türkiye ile Kosova arasında kardeş bağlarının var olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, bu ilişkilerin ileride de davam edeceğini belirtti.Yaptığı açıklamalarda Yazıcıoğlu, görüşmeler esanısında Kosova’da yatırımların yapılması olanaklarının incelendiğini, bunu yanı sıra üniversiteler arası işbirliğinin daha da ilerletilmesi konusunun gündeme alındığını belirtti.


Buarada TİKA Ajansı sayesinde Türkiye Devleti tarafından Kosova’da yer alan  tarihi eserlerin onarımının yapıldığı, bunun ileride de yapılmasınının planlaştırdığı açıklandı.   

 

 

Yaptığı bir değerlendirmede Yazıcıoğlu, ekonomide yatırımların yapılabilmesi için iki ülke enstitüleri arasında daha büyük bir işbirliğinin yapılması gerekliliğine işaret etti. 

‘Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kosova’yla işbirliğinin yapılması konusunda parlameter grubunun kurlaması için karar almıştır. Kosova Meclisi’nde de böyle bir grubun kurulması konusunda çalışmalar başlatılmıştır', dedi Yazıcıoğlu.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kuruluan ‘Kosova Dostluk’ Grubu üyelerinin doğu ülkelere ziyaretler başlattığını söyleyen Yazıcıoğlu bu ziyaretlerin başlıca amacı Kosova bağımsızlığının bü ülkeler tarafından tanınabilmesi için lobiciliğin yapılmasıdır, dedi Muhsin Yazıcıoğlu.

 

BBP Genel Başkanı ve TBMM  ‘Kosova Dostluk’ Grubu Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu iki günlük Kosova ziyaretinde bulunmaktadır. Gün içinde Yazıcıoğlu Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi ile de görüşecek. Bu görüşme ardından Yazıcıoğlu Kosova-Türkiye Ticaret Odası’nı da ziyaret edecek. 

  

Yorumlar