Duyuru

Thaçi: Yetkilerimizi kuzeye de genişleteceğiz

Kosova Haberleri

  /   482   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

Priştine, 17 Eylül 2008 (Kosovapress) saat 12:09

Thaçi: Do ta shtrijmë autoritetin edhe në veri

 

Kosova Başbakakanı Hashim Thaçi yaptığı bir konuşmasında, Kosova’nın kuzeyinde sorunların var olduğunu, burada örgütlü suç ve rüşvet olaylarının yaşandığını, ancak EULEX yetkilerinin adım adım genilşemesi çerçevesinde, Kosova enstitülerinin de kuzeyde yetkilerini artıracağını öne sürdü.

 

Bu açıklamaları Başbakan Thaçi, KFOR yeni Komutanı general Gjuzepe Emilio Gai ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra yaptı.

Dolayısıyla Başbakan Thaçi, Kosove enstitüleri ile KFOR otoriteleri arasında işbirliğinin ileride de yapılacağına söz verdi.

 

Sırbistan’ın Kosova Bakanı Goran Bogdanoviç’in Kosova ziyaretiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken Başbakan Thaçi, Kosova enstitülerinin tüm bölge ülkeleriyle iyi ikomşuluk ilişkileri kurmak için ilgi gösterdiklerine işaret etti.

 

Bu çerçevede Başbakan Thaçi, Makedonya ve Karadağ tarafından Kosova’nın yakınlarda tanınacağı inancını da dile getirdi.

Bunun yanı sıra Başbakan Thaçi, iki ayrı ülke olarak Kosova ile Sırbistan arasında teknik konularıyla ilgili tartışmaları da andı.

 

‘Ben bugün Başbakan Thaçi ile bir araya geldim. Bu görüşmenin amacı birbirimizi daha iyi tanımaktır.Dolayısıyla Kosova’da güncel güvenlik durumu da ele alındı. İleride Kosova enstitüleri ile KFOR arasında yapılacak işbirliği konuları da görüşüldü’, dedi KFOR Komutanı Gai.

Bu veileyle general Gai, ileride de Kosova’da sakin ve güvenli bir ortam için çalışacağını bildirdi.   

  

Yorumlar