Duyuru

Thaçi: Kosova’nın adaylığı konusunda Dünya Bankası’ndan cevap yakın bir zamanda gelecek

Kosova Haberleri

  /   457   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Priştine, 24 Eylül 2008 (Kosovapress) saat 12:07

Thaçi beson se Kosova do të marrë shpejt përgjigje pozitive për anëtarësim në BB

 

Kosova Cumhuhuriyeti Başbakanı Hashim Thaçi yaptığı bir konuşmasında, Kosova’nın finansman destek için ihtiyacı olduğunu öne sürerken, Kosova’nın Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’na tam üye olmayı hakettiğini de bildirdi.  

 

Bu açıklamaları Başbakan Thaçi çarşamba günü, Dünya Bankası’nın Avrupa ve Orta Asya Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu, Yerl Müdür Jane Armitage ve Kosova’da Dünya Bankası temsilcisi Ranjit Nayak ile yaptığı görüşme sonrasında öne sürdü.

 

Bu organizmalara üye olabilmek çin Kosova’nın başvuru yaptığını söyleyen Başbakan Thaçi, yakınlarda Kosova’nın adaylı konusunda Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’ndan olumlu bir yanıtın gelmesini beklediğini dile getirdi.

‘Gelecek ay Kosovalı yüksek bir heyet, Vaşington’da düzenlenecek Uluslararası Para Fonu ve Düya Bankası’nın sonbaha toplantısında hazır bulunacak. Kosova’nın böyle bir düzeyde temsil edilmesiyle ekonomik işbirliğinin daha da pekişmesine katkı suınacaktır, dolayısıyla bütünleşme sürecini de de olumlu bir şekilde etkiler dedi  Başbakan Thaçi.   

  

Yorumlar