Duyuru

T.C. Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’a Muhsin Yazıcıoğlu Kosova’yı Anlatı.

Kosova Haberleri

  /   1021   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Ramazan ayı içerisinde Kosova’yı ziyaret eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Milletvekilli Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a Kosova ziyareti ile ilgili izlenimlerini ve Kosovalıların taleplerini iletti.

 

Yazıcıoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Erdoğan'la yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yaptı. Yazıcıoğlu, görüşme sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Erdoğan ile bayramlaştığını söyledi. 

Yazıcıoğlu, bir süre önce Kosova'ya ziyaret gerçekleştirdiğini, burada edindiği izlenimleri Başbakan Erdoğan'a aktardığını belirtti. Kosova'da Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bazı bakanlarla temasları olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, bu ülke ile ilgili bazı bilgiler aktararak, taleplerde bulunduğunu kaydetti. 


"Kosova konusunda ne istediniz?" sorusuna Yazıcıoğlu, şöyle cevap verdi: "Ben, Balkanlar'da Türkiye 3 önemli merkez seçerek, bu üç önemli merkeze ilgisini yoğunlaştırması gerektiğini düşünüyorum. Bunlar Kosova, Saraybosna, Mostar ve Üsküp. Daha önce Üsküp'te bir üniversite açıldı. Saraybosna'ya da üniversite açılıyor. Kosova'da Mamuşa Belediyesi var. Tamamen Türk nüfusa sahip bir belediye. Burada, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 3 bin kişilik üniversite 
kampusu açma çalışması sürüyor. ODTÜ'nün bir çalışması var. Bunların desteklenmesi lazım ve Türkiye, Kosova'ya yönelik özellikle sağlık alanında yatırımlar yapabilir. Kosova'da Türk birliğimizin ve emniyet mensuplarımızın çok faydalı sivil çalışmaları var. Sosyal etkinlikler ile Türkiye'nin Balkanlar'daki etkinliklerini artırıyorlar. Türkiye'ye yönelik çok ciddi bir beklenti var orada. Bu beklenti, tarihte, kültür birliğimizin olması ve birlikte asırlarca yaşamış olduğumuz ve yönetimimiz altında bulunan bu coğrafyada tabii Türklerin üstlenebileceği önemli misyonlar var." 

Yazıcıoğlu, Balkanlar'da halkın da Türkiye'ye karşı bir beklenti içinde olduğunu belirterek, siyasi parti olarak yapacaklarının yanı sıra devletin de üstlenmesi gereken "milli görevler" bulunduğunu söyledi. Cihan

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar