Duyuru

Sallam: Suudi Aranistan yakın bir günde Kosova’nın tanınmasıyla ilgili kararı alacak

Kosova Haberleri

  /   484   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

New York, 4 Ekim 2008 (Kosovapress) saat 12:01

Sallam: Arabia Saudite do të marrë shpejt vendimin për njohjen e Kosovës

 

Kosova Diplomasi Şefi Skender Hyseni, BMÖ’de Suudi Arabistan’ın daimi temsilcisi Abdüllatif H. Sallam’la yaptığı görüşmede, Kosova bağımsızlığının ilan edilmesiyle ilgili kararın yasal olup-olmadığını Uluslararası Adalet Mahkemesi tarafından değerlendirilmesi konusunda Sırbistan’ın başlatmış olduğu girişeme bu ülkenin karşı gelmesini istedi.

 

Kosova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından medyalara sunulan bir bildiride, yapılan görüşmeler esnasında Bakan Hyseni’nin Suudi Arabistan temsilcisine Kosova’nın elde ettiği sonuçlardan, özellikle bağımsızlığın ilan edilmesinden sonra yaşanan gelişmeler ve sağlanan ilerlemeler hakkında bilgi verdiği öne sürülmektedir.

 

Bu münasebetle Bakan Hyseni, Suudi Arabistan’ın savaş sonrası dönemde Kosova’ya yapmış olduğu büyük yardımlardan dolayı Sallam’a teşekkürlerini arz etti.

Aynı zamanda Bakan Hyseni, Arap dünyasında çok önemli yere sahip olan Suudi Arabistan’ın bir an önce Kosova’yı tanımasını da istedi. 

Görüşmelerde konuşan Sallam, Suudi Arabistan tarafından yakın bir günde Kosova’nın tanınmasıyla ilgili olarak kararın alınacağını bildirdi. 

  

Yorumlar