Duyuru

Norveç yarın, Priştine’de Büyükelçiliği’ni açıyor

Kosova Haberleri

  /   534   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Priştine, 20 Ekim 2008 (Kosovapress) saat 13:31

Norvegjia do të hapë nesër ambasadën në Prishtinë

 

Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Elisaberth Walaas ile yaptıkları görüşmeden sonra Kosova enstitüleri üst düzey görevlileri, Norveç’in Kosova’yla ilgilenen Avrupa ülkeleri arasında yer aldığını, bunun donatörler konferansında kanıtlandığını, Kosova bağımsızlığının Norveç tarafından hemen tanındığını ve şimdi de diplomatik ilişkilerin kurulmasıyla dile getirildiğini savundular.

 

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu pazartesi günü, Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı ile yaptığı görüşmede, Norveç Hükümeti tarafından Kosovaýa sunulan olağanüstü destek için teşekkürlerini arz etti.

 

‘Kosova’nın tanınması konusunda aldıklaraı karar için olduğu gibi, büyükelçilik düzeyinde diplomatik ilişkilerin kurulmasıyla ilgili alınan karar için de teşekkür ettim. İleride her alanda daha büyük bir işbirliğinin yapılacağına inamaktayım’, dedi Cumhurbaşkanı Sejdiu.

 

Başbakan Yardımcısı Hajredin Kuçi ise, Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı ile yaptığı görüşmesi esnasında, Norveç’in yarın Priştine’de açacak olan Büyükelçiliği’nin çok olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiğini öne sürdü.

 

‘Yaptığımız görüşme esnasında Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı’na, pasaportlarımızın tanınması ve donatörler konferansında bize sunulan destek için teşekkür ettim’, dedi Başbakan Yardımcısı Kuçi.

Dolayısıyla Kuçi, Norveç’le ikili ve çok yönlü işbirliğinin yapılması için Kosova Hükümeti’nin hazır olduğunu öne sürdü.

 

Başbakan Yardımcısı Kuçi, Norveç Dışişileri Bakan Yardımcısı Elisaberth Walaas’tan , politik, ekonomik ve eğitim alanında somut yardımların yapılacağı konusundaki vaadlerden büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi.     

  

Yorumlar