Duyuru

Müslümanların Büyük Kaybı

  /   13910   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

Bosna Hersek İslam Birliği’nin en önemli isimlerinden Hacı Hafız Halid Ef. Hadzimuliç,  İslam'a adanmış 1 asra yakın ömrünü tamamlayarak 8 Ocak 2011 günü ahirete irtihal etti.


Hadzibuliç, Mesnevi’yi dünya üzerinde ezbere bilen 3 hafızdan biriydi. Sarajevo’daki Begova Camii’nde tam 50 sene hiçbir ücret almadan imam yapan, Bosna Hersek’in her camisine yaptığı katkılar ve yetiştirdiği öğrenciler ile bu alanda “efsane” ünvanını fazlasıyla hak eden bir şahsiyet olarak, Boşnakların İslamiyete tutunmaları yolunda ömrünü harcadı.


1915 yılında Sarajevo’da dünyaya gelen Hadzimuliç, 1937’de Sarajevo Gimnazija’sından mezun oldu. Zagreb ve Sarajevo’da  Filoloji eğitimi alan Hadzimuliç; Arapça, Farsça, Türkçe, Fransızca, İngilizce, Almanca ve Latince olmak üzere tam 7 yabancı dil biliyordu.


Geride sayısız çeviri ve el yazması eser bırakan Hadzibuliç, yaşadığı sağlık sıkıntılarının neticesinde 8 Ocak Cumartesi günü 96 yaşında Hakk’a yürüdü. Büyük alimin cenazesi, 10 Ocak Pazartesi günü yarım asır boyunca görev yaptığı Gazi Hüsrev Bey Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Cenaze namazını Bosna Hersek Reis-ul Uleması Dr. Mustafa Ef. Ceriç kıldıracak.
Bosnakdunyasi.com büyük alime Allah (c.c.)’dan rahmet diler. Yüce Rabbimiz geride kalan Boşnak ve İslam Alemi’ne böylesine hayırlı yollardan yürüyebilmeyi nasip etsin.

İNNE LİLLAHİ VE İNNE İLEYHİ RACİUN

  

Yorumlar