Duyuru

Kosova Büyükelçileri Görev Bölgelerine Hareket Etti

Kosova Haberleri

  /   553   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Dünyanın değişik yerlerinde büyükelçi göreviyle üstlenen Kosova diplomatları dün diplomatik misyonları için yola çıktılar. Dolaysıyla Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Bekim Sejdiu ve Yardımcısı Güner Ureya da Türkiye’de görevine resmen başladı.

 
Kosova Dışişleri Bakanlığından bildirildiğine göre,  Kosovalı diplomatlar kontenjanı  dün  Kosova’dan  dünyanın değişik yerlerine bu görev için hareket etti,  hafta sonuna kadar  değişik ülkelere atanan Kosova büyükelçilerinin gitmesi ve bununla  Kosova büyükelçiliklerinin işlevliğine başlaması öngörülüyor.

Kosova Dışişleri Bakanlığı, binaların satın alınması işleminin bileşik olması ve zaman alması yüzünden şimdilik Büyükelçiliklerin  kiralanan binalarda yerleşeceğini açıkladı. Edinilen bilgilere göre, Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Bekim Sejdiu  ve Yardımcısı Güner Ureya, bina tahsisi henüz yapılmadığından geçici olarak Türkiye Hükümetinin tahsis ettiği  bir binada görev yapacaklar. Kosova Hükümeti, büyükelçilikler daha doğrusu  diplomatik misyonlar objelerinin  satın alınması için  Dışişleri Bakanlığına 25 milyon Avro temin etti. Bu arada  Kosova Dışişleri Bakanlığının  dünyanın değişik yerlerinde görevde bulunacak büyükelçiliklerin ikinci dönemini ilan etmesi  bekleniyor.

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar