Duyuru

Kosova’da Kur’an Okuma Yarışması

Kosova Haberleri

  /   674   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Balkan ülkelerindeki Kur'an gönüllüleri, Kur'an-ı Kerim'i en güzel okumak için yarışacak.

 

Globalleşen dünyada, İslami kimliklerini muhafaza etmek için Kosovalılar en iyi Kur'an-ı Kerim okuma yarışması düzenliyor.

Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışmasını organize eden komite, yarışmanın Kosova'da İslam kimliğini hedef alan batılı faaliyetleri etkisiz hale getirmek ve Bölgedeki Müslüman halka Kur'an-ı Kerim'i sevdirmeyi amaçlıyor.

Balkan ülkelerindeki Kur'an-ı Kerim okuyucuları, 1 Kasım 2008 tarihinde Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenecek olan yarışmada ilk üçe girmenin gayretinde.

"Kur'an Fest 2008" Kur'an yarışmasına, Kosova'nın yanısıra, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Makedonya'dan katılımcılar olacak. 18 Ekim'de 26 Ekim'e kadar katılacaklar olanlar arasında bir ön eleme yapılacak. Buradaki ön elemede profesyonel jüri tarafından seçilecek 12 kişi, 1 Kasım 2008 tarihinde Kosova'nın Prizren şehrinde yarışacak. 

Organizasyonun teknik sorumlusu İlir Gashi verdiği demeçte, Kur'an yarışmasına katılmak isteyen adaylar kayıtlarını elektronik postayla gönderebildiklerini ve Kosova'nın üç ayrı kantinde CD'ye kaydedilmiş kayıtlarını gönderebileceklerini söyledi. 

"Kur'an Fest" organizatör üyelerinden Hafız Faton Bytyqi ise "Geçen yıl düzenlediğimiz ilk Kuran yarışmasına Kosova'dan ve Makedonya'dan 12 kişi katıldı, oysa bu yıl Bosna ve Arnavutluktan da yarışmacılar katılacak. Gelecek yıl ise bu organizasyonu genişletip uluslararası bir yarışmaya dönüştürmeyi planlıyoruz"dedi. 

İlk "Kur'an Fest" yarışmasında birinci yeri alan Hac yolculuğu ile ödüllendirildiler, ikinci ve üçüncü yeri alanlar ise para ile ödülünü aldı. 

Yücel Spahi ve Avni Gashi tarafından hazırlanan afişler ve resmi web sitesi www.kuranfest.com katılımcılara ve ilgilenenlere organizasyon hakkında bilgi hizmeti vermektedir. Önümüzdeki günlerde "Kur'an Fest" sitesi Türkçe ve Boşnak dilerinde bilgi hizmeti verecektir.

  Editör : Kosova Haber


 

  

Yorumlar