Duyuru

İtalya Kosova Bağımsızlığının Tanınması Girişimde Bulunacak

Dünyadan Haberler

  /   299   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 
 

 

İtalya’nın başkenti Roma’da yapılan bir görüşmede, Dışişleri Bakanı Franko Frattini Başbakan Thaçi’ye iki ülke arasında ilişkilerin derinleşmesi teminatını vererek, aynı zamanda İtalya yatırımcılarına Kosova’da yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

 

 

İtalya Dışişleri Bakanı Franko Frattini tarafından kabul edilen Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, yapılan görüşmelerde, iç ve uluslararası planda  Kosova’nın elde ettiklerinden bilgi verdi. Kosova’nın önemli bir ekonomik kalkınma dönemine girdiğini, güvenliğin arttığını ve yasaların saygılandığını belirten Başbakan Thaçi, bu gelişmelerin Kosova’da daha iyi bir yaşamın işlevliğine imkan sağladığını vurguladı. Başbakan Thaçi, Kosova enstitülerinin büyük bir sorumlulukla kendilerine düşen yükümlükleri yerine getirdiklerini ve her yerde yerleşeceği inancıyla EULEX’in varlığını olumlu karşıladığını da öne sürdü.

Diğer yandan İtalya diplomatı Frattini, ülke diplomasisinin Kosova’nın demokratik ve bağımsız bir devlet olarak tanınması için etkisi olan ülkelerde angaje olacağını  vaat etti. Frattini Başbakan Thaçi’ye iki ülke arasında ilişkilerin derinleşmesi teminatını vererek, aynı zamanda İtalya yatırımcılarına Kosova’da yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar