Duyuru

Sırbistan`da İkinci Sınıf Vatandaşız

Sırbistan

  /   538   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Sırbistan İslam Toplumu Baş müftüsü Muammer Zukorliç, yasalar önünde bütün dinleri eşit olarak kabul etmesine rağmen işleyişin öyle olmadığını, Sırbistan’da Müslümanlar`ın ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü belirtti.

 

İstanbul`da düzenlenen `Balkan ülkeleri müftüleri` toplantısına katılan Zukorliç, bölgede silahlı savaşın sona ermesine rağmen kültür ve asimilasyon savaşının devam ettiğini ifade etti.

 

Başmüftü, `Biz sorunlarımızı tek başına çözemeyiz. Problemlerin çözümü için Türkiye`nin desteğine ihtiyacımız var` dedi. Zukorliç, dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Balkanlar`ın isminden de anlaşıldığı gibi `bal ve kan` sözcüklerini bir araya gelmesiyle oluştuğunu ifade etti.

 

Sırbistan`da Ortodokslar`dan sonra en büyük nüfusa sahip olan Müslümanlar`ın kimlik sorunu yaşadığını vurgulayan Zukorliç, şunları söyledi: `Yaşanan kanlı savaşlar sırasıda insanlar Sırbistan`ı terk etti. Kaçanların arkasında bir destekçisi vardı. Kosova özerk, Karadağ ayrı bir devletti. Bizim idari bir yapımız olmadığı için mağdur olduk. Bugün bölgeyi ilgilendiren kararlar alınırken bize danışılmıyor. Emperyalist güçler herşeye kendileri karar veriyor. Güçlü bir Türkiye bizim için çok önemli. Türkiye bizi iyi anlamalı.`

Sırbistan`daki Müslümanlar`ın güçlü bir eğitim kurumuna ihtiyacı olduğunu kaydeden Zukorliç, Müslümanlar`ın birbirlerine kenetlenmesinde eğitimin önemi olduğunu söyledi. Başmüftü Zukorliç, Balkanlar`ın Türkiye`ye, Türkiye`nin ise Balkanlar`a ihtiyaaç duyduğunu belirtti. Yeni Şafak

 

  Editör : Kosova Haber

 

 

  

Yorumlar