Duyuru

Kosova’da Türk Hakları Geliştirilmeli

Kosova Haberleri

  /   455   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Türk Dünyası Gençlik Topluluğu (TDGT) tarafından düzenlenen 5. Türk Dünyası Gençlik Topluluğu Buluşması Karabük’te yapıldı. Kosova’dan da katılımcıların yer aldığı buluşmada dostluk mesajları verildi.

 

5. Türk Dünyası Gençlik Topluluğu Buluşmasında diğerleri arasında Kosova’da yaşanan sıkıntılar da ele alındı. Kosova’da yaşanan sorunlar Türk Dünyasının temel sorunları olarak belirlendi:

 

“Kosova’da Türk topluluğunun sahip olduğu haklar korunarak geliştirilmeli, Türkçe ile ilgili ana yasada var olan yasaların uygulanması, Türkçe görsel ve işitsel yayın organları desteklenmelidir. Türkiye ile Kosova Türkleri arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin kapsamlı olarak geliştirilmesinin önemine inanmaktayız. Bunun yanı sıra, 2009’da yapılacak olan sayımlar öncesinde yıllarca sürdürülen kültürel asimilasyon politikaları sebebiyle zayıflayan Türklük şuurunun güçlendirilmesinin hayati önem arz ettiğini ve var olan öğretmen istihdam açığının giderilmesini önemle vurgulamaktayız.” denildi sonuç bildirgesinde.

 

 

Türk Dünyası Gençlik Topluluğu (TDGT) tarafından düzenlenen 5. Türk Dünyası Gençlik Topluluğu Buluşmasına, Türkiye, Afganistan, Ahıska, Arnavutluk, Azerbaycan, Almanya, Belçika, Bulgaristan, Doğu Türkistan, Dağıstan, Hakasya, Gürcistan, Gagauzya, Irak Türkleri, İran Türkleri, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Makedonya, Nogay Türkleri, Özbekistan, Romanya, Rusya, Suriye, Tataristan, Türkmenistan, Yunanistan (Batı Trakya Türkleri) ve çeşitli belediyelerden bilim adamları, araştırmacılar ve temsilciler katıldı.

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar