Duyuru

Prizren Logosu Gündemden Düşmüyor

Kosova Haberleri

  /   550   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

17.10.2008 tarihinde Prizren Belediye Meclisi Tüzüğü kabul edildikten sonra, tüzükte Prizren Belediyesi logosu ile ilgili toplulukların memnuniyetsizliği bugün Priştine’de yapılan Topluluklar Komisyonu toplantısında yankı buldu.

 

Kosova Cumhuriyeti Meclisi Topluluklar Komisyonu bugün yaptığı toplantıda diğerleri arasında geçen hafta Prizren Belediyesi tarafından topluluk meclisi üyelerinin karşı gelmesine rağmen oy çoğunluğuyla kabul edilen tüzük ve logo konusunu da görüştü. Öğrendiğimize göre Topluluklar Komisyonu üyesi Milletvekilli Enis Kervan tarafından konunun gündeme getirilmesinden sonra Topluluklar Komisyonu, 4 Kasım 2008 tarihinde Prizren’i ziyaret etme kararı aldı. Topluluklar Komisyonu üyelerinden oluşacak bir heyet, Prizren Belediye logosu konusunu incelemek üzere Prizren’de belediye yöneticileri ve topluluklar temsilcileri ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak. 

 

Logoyu düzenleyen Tüzüğün 7.maddesinde topluluk meclis üyeleri ve açık oturumda Türk ve Boşnaklar logoda Prizren Belediye Meclisi ibaresinin 3 dilde (Komuna-Belediye-Opştina) olmasını önermişti. Prizren Belediye Meclisi Tüzüğü oylamasından önce ayriyetten oylanan 7. maddede 3 tekliften en fazla oy, Tüzük Komisyonun teklifi almıştı. Ancak bu maddenin oylamasında Yerel Yönetim Yasasının öngördüğü 2/3 oy çoğunluğun sağlanamadığı da gözlenmişti.

 

Tüzük ile Prizren Belediyesi logosunda, Prizren Birliği fotoğrafı, altında 1878 tarihi ve Prizren ibaresinin yer alması öngörülüyor.

 

 Editör : Kosova Haber

 

 

  

Yorumlar