Duyuru

AGİT, Kosova'da Savaş Çıkmasını İstemiş

Kosova Haberleri

  /   495   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

1999’un ocak ayında Kosova’nın Racak köyünde 50’ye yakın Arnavut’un öldürülmesi konusunda o dönem rapor hazırlayan Finli adli tıp uzmanı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) bölgede savaş çıkmasını istediğini iddia etti.

 

Bu çerçevedeki savlarını geçen hafta ülkesinde yayımlanan "Helena Ranta, İnsan İzi" adlı kitabında dile getiren adli tıp uzmanı Helena Ranta, AGİT’in o dönemki Kosova temsilcisiABD’li diplomat William Walker’ın kendisine "Bu insanları Sırpların öldürdüğünü yaz ki savaş çıksın" dediğini yazdı. Bu talebi reddedince Walker’ın deliye döndüğünü söyleyen Ranta, kitabında "Bu sözlerim üzerine çileden çıktı, elindeki kalemleri kırıp üzerime fırlattı" dedi.

Ranta’nın raporunu teslim etmesinin ardından mart ayında NATO güçleri Yugoslav üslerini bombalamaya başlamıştı. Sırplar, Lahey’deki Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanan eski Yugoslav lider Slobodan Miloseviç’in davasında da adı geçen Racak’ta öldürülenlerin Kosova Kurtuluş Ordusu militanları olduğunu iddia etmişti. Ranta’nın raporunda ise bunların sivil olduğu yazılmıştı. haberler.com

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar