Duyuru

Kosova, Ahtisaari’nin Planını Uygulayacak

Kosova Haberleri

  /   504   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Statü konusunda müzakerelerin yeniden başlaması olasılığının imkansızlığına dikkat çeken Kosova Cumhurbaşkanı Sejdiu, sürecin tamamlandığını ve Ahtisaari planının harfi harfine uygulanması doğrultusunda yerli kurumların seferber olduklarını söyledi.

 

Bu açıklamaları Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 60. yıldönümü nedeniyle  düzenlenen uluslararası bir konferansta yaptı.

Bu konferansı, İtalya’nın Bergamo Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Riyeka Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile yapılan işbirliği sonucu Priştine Üniversitesi Hukuk Fakültesi örgütlemektedir.

‘Kosova’nın bir kez daha görüşmeler sürecine sokulması girişimleri var. Ancak Kosova Cumhuriyeti enstitüleri bu konuda çok ayan bir tutuma sahiptir. Bunlara göre müzakereler süreci bir defa her zaman için tamamlanmıştır. Bunun yanı sıra Kosova enstitüleri, Ahtisaari planının en iyi bir şekilde uygulanması için çaba tüketmektedirler’, dedi Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Sejdiu, Kosova’nın bağımsız ve egemen bir devlet olduğuna dikkat çekerken, Kosova’nın çok sayıda dünya ülkesi tarafından kabul edildiğini de hatırlattı. Kosovapress

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar