Duyuru

Bursa, Kosova İle Kardeşlik Bağlarını Güçlendiriyor

Türkiye Haberleri

  /   642   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Bağımsızlığını ilan ettikten sonra Türkiye ile ilişkilerini güçlendiren Kosova, Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin bu ülkede yaptığı yatırımlarla artık Türkiye'ye daha yakın

 

Kosova'da yaptığı birçok yatırımın yanı sıra, her yıl düzenlediği Murad Havendigar'ı anma programı ile Kosovalıların gönlünde taht kuran Osmangazi Belediyesi, Obiliç Milli Eğitim Müdürlüğü ile de 5 ayrı protokol imzaladı.

 

Osmangazi Belediyesi'nin girişimleri ile Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Obiliç Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan 5 ayrı protokolle Bursa ve Obilic'teki birçok okul kardeş oldu. Soğukkuyu Parkı'nda gerçekleştirilen protokol töreninde, önceki aylarda Obilic Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını anımsatan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bizler, Balkanlar'da geçmişi 600 yıla dayanan bir millet olarak araya giren ayrılığı telafi etmek ve kaybettiğimiz zamanı geri kazanabilmek için elimize geçen her fırsatı değerlendirmeye devam edeceğiz. Bu amaçla giriştiğimiz kardeşlik köprüsü kurma çalışmasının bir başka somut örneği olan okullar arası kardeşlik protokolünü imzalamak amacıyla Obilic Belediye Başkanı Recep Kelani ve Obilic heyetiyle bir araya gelmekten çok büyük gurur duyuyorum." dedi.

Obilic Belediye Başkanı Recep Kelani ise, Osmangazi Belediyesi'yle imzaladıkları kardeşlik protokolünde yeni bir adıma daha geçmenin önemine işaret ederek, gelecek süre içerisinde eğitim alanında ortaya koydukları işbirliğini sportif ve kültürel alana da taşımayı hedeflediklerini aktardı.

İmzalanan 5 işbirliği protokolünün ilkinde, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek ile Obilic Milli Eğitim Müdürü Rifaye Paloja; Obilic Hasan Tahsini Meslek Lisesi ile Ali Osman Sönmez Endüstri Meslek Lisesi; Obilic Panderis Stori İlköğretim Okulu ile BTSO Sait Ete İlköğretim Okulu ve Obilic Fazla Grajgovi İlköğretim Okulu ile de Hamzabey İlköğretim Okulu protokole imza koydu. Obilic'in yanı sıra Karadağ Rojay Şehri ilköğretim okulu ile Hüseyin Karabacak İlköğretim Okulu da kardeş okul oldu. (CİHAN)

  Editör : Kosova Haber

 

 

  

Yorumlar