Duyuru

Konya Devlet Tiyatrosu Kosova’ya Geliyor

Kosova Haberleri

  /   584   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  


 
 

 

Kosova-Prizren Türk Tiyatrosu’nun kutlamaları çerçevesinde Konya Devlet Tiyatrosu “Resimli Osmanlı Tarihi” oyunuyla Kosova’ya geliyor.

 

 

 

Kosova-Prizren’de Türk Tiyatrosu’nun 72. yılı, Prizren Kültürevi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu’nun 30. yılı ve Rumeli Türk Tiyatro Sanatçıları Derneği’nin 15. yılı kutlamaları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları Konya Devlet Tiyatrosu Kosova’ya geliyor.


Kosova’da Türk Tiyatrosunun yaşatılması için uzun yıllar mücadele veren ve sergilediği başarılı oyunlarla Türk tiyatrosunu ayakta tutmaya çalışan Rumeli Türk Tiyatro Sanatçıları Derneği ve Prizren Kültürevi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu, bu çerçevede İstanbul Devlet Tiyatrosu ardından bu yıl da Türk Tiyatrosu’nun 72. yılı, Prizren Kültürevi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu’nun 30. yılı ve Rumeli Türk Tiyatro Sanatçıları Derneği’nin 15. yılı kutlamaları çerevesinde Konya Devlet Tiyatrosu’nu Kosova seyircisiyle buluşturuyor.

 

Turgut Özakman’ın yazdığı ve Murat Atak’ın yönettiği “Resimli Osmanlı Tarihi” oyunu 19, 20 ve 21 Kasım tarihleri arasından Prizren Cemali Berişa Kültür Evi salonunda Kosova seyircisiyle buluşacak.

 

Kutlamalar kapsamında 22 kasım tarihinde saat 18:00 de gerçekleşecek olan final töreni ile misafirlere Kosova Türk Tiyatrsunu anlatan sinevizyon gösterisi ve plaket töreni ardından davetlilere kokteyl verilecek.

 

Üç akşam ard arda Prizren Cemali Berişa Kültür Evi salonunda 19:30’da seyiricisyle buluşacak olan oyunun biletlerini, Prizren Cemali Berişa Kültür Evi’den temin edebilirsiniz.  

  Editör : Kosova Haber


 

  

Yorumlar