Duyuru

Çarşamba Avrupa Komisyonu Gündeminde Kosova

Dünyadan Haberler

  /   313   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Avrupa Komisyonu, yıllık "Genişleme Stratejisi" ile yıllık ilerleme raporlarını 5 Kasım Çarşamba günü açıklayacak. Kosova'nın son bir yılda reform yolunda attıkları adımları ve eksiklikleri değerlendiren raporlar da, Avrupa Komisyonuna sunulacak.

 

Avrupa Komisyonu, yıllık "Genişleme Stratejisi" ile aralarında Türkiye'nin de bulunduğu aday ülkeler ile potansiyel aday ülkelere ilişkin yıllık ilerleme raporlarını 5 Kasım Çarşamba günü açıklayacak. Genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn de, belgeleri Avrupa Parlamentosu'na sunacak.

 

Portekiz eski Başbakanı Jose Manuel Barroso'nun başkanlığındaki Avrupa Komisyonu Üyeleri, Çarşamba günü toplanarak 2008-2009 dönemine ilişkin "Genişleme Stratejisi" ile aday ülkeler ile potansiyel aday ülkelere ilişkin 2008 ilerleme raporlarını görüşerek resmen onaylayacak.

 

Bunun ardından Komisyon'un Genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn de, belgeleri Avrupa Parlamentosu'na sunacak.

 

Avrupa Komisyonu üyeleri, "Genişleme Stratejisi"nin yanısıra, toplam 8 ülkeye ilişkin ilerleme raporlarını ele alacak. Bu raporlardan, üyelik müzakerelerini sürdüren Türkiye ve Hırvatistan ile resmen aday olmakla birlikte henüz müzakere süreci başlatılmayan Makedonya ile ilgili belgeler, özellikle önem taşıyor.

 

Bu arada, "potansiyel" adaylar sıfatını taşıyan Balkan ülkelerinden Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan ile geçen Şubat ayında bağımsızlığını ilan eden Kosova'nın son bir yılda reform yolunda attıkları adımları ve eksiklikleri değerlendiren raporlar da, Avrupa Komisyonunca resmen benimsenecek. Kaynak:Anka

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar