Duyuru

Türk Dernekleri Gilan’da Konser Düzenledi

Kosova Haberleri

  /   826   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Geride kalan Cuma akşamı, Kosova Türk Kültür Sanat dernekleri Gilan’da, şarkı, türkü ve halk oyunlarından oluşan renkli bir program sundular.

Gilan’ın “Yarın”, Doburçan’ın “Halit Gaş”, Mitroviça’nın “Birlik”, Vıçıtırın’ın “Çeşme” ve Priştine’nin “Gerçek” Dernekleri’nin Gilan’da düzenledikleri ortak konserine Kosova Alan Planlaması ve Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanı Kurmay Yarbay Mehmet Nail Yiğit, T.C. Priştine Büyükelçiliği Maslahatgüzar Yardımcısı Doğan Işık, Gilan Belediye Başkanı Qemal Mustafa da iştirak etti. Kosova devlet marşıyla başlayan programda selamlama konuşmasında bulunan Gilan Belediye Başkanı Qemal Mustafa bu tür faaliyetlerin Gilan şehrini zenginleştirdiğini söyledi.

 

Çevre ve Alan Planlaması Bakanı Mahir Yağcılar, Türk kimliğinin korunmasında bu tür faaliyetlerin devam etmesinin önemini vurgulayarak parti olarak kültürel faaliyetleri destekleyeceklerini ifade etti.

 

T.C. Priştine Büyükelçiliği Maslahatgüzar Yardımcısı Doğan Işık yaptığı selamlama konuşmasında Kosova’da görevini tamamlayan ve Gümülcine Konsolosluğundaki yeni görevine hareket eden Priştine Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mustafa Sarnıç’ın selamlarını getirdiğini ifade edip bu tür faaliyetlerin birlik ve beraberliğin pekiştirilmesindeki rolünü vurguladı.

 

Geceye Kosova’da görev yapan çok sayıda Türk askeriyle teşrif eden Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanı Kurmay Yarbay Mehmet Nail Yiğit yaptığı selamlama konuşmasında: “ Kosova’ya geldiğimde burada Türkiye’den bir parça gördüm. Türk askerini bağrına basan bizim gönül dostlarımızı, canımızdan can ve kanımızdan bir kan gördüm.” dedi.


Yapılan selamlama konuşmaları ardından sahneye çıkan beş Türk Derneği’nin folklor ekipleri, iki saat süren ve şarkı, türkü ve halk oyunlarından oluşan renkli bir program sundular./KOSOVA RADYOSU/

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar