Duyuru

Topluluklar Hak ve Çıkarları Komisyonu Prizren ve Mamuşa’da

Kosova Haberleri

  /   560   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  


 

 

Kosova Meclisi Topluluklar Hak ve Çıkarları Komisyonu heyeti Prizren ve Mamuşa incelemelerinde bulundu. Topluluk hakları durumunun memnun edici olduğu değerlendirilirken eksikliklere de işaret edildi.

 

Kosova Meclisi Topluluklar Hak ve Çıkarları Komisyonu Başkanı Bojan Stojanoviç başkanlığındaki bir heyet dün (04.11.2008) Prizren ve Mamuşa’da incelemelerde bulundu.

Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja ve Prizren belediye yöneticileri tarafından kabul edilen heyete toplulukların durumuyla ilgili bilgi verildi. Yapılan basın toplantısında Belediye Başkanı Ramadan Muja, Kosova’nın en multi etnik şehri olarak bilinen Prizren’de topluluk hakları ve birliktelik söz  konusu olunca durumun memnun edici olduğunu belirtti. Sırpların geri dönmesi çalışmalarının sürdüğünü belirten Ramadan Muja, Prizren’de bazı Sırp evlerinin onarılacağını da duyurdu.

 

 
 

Kosova Meclisi Topluluklar Hak ve Çıkarları Komisyonu Başkanı Bojan Stojanoviç ise mültecilerin geri dönüşü ve topluluk hakları konusunda Prizren Belediyesi’nin iyi çalışmalar yaptığını ancak bu alanda daha fazla yapılması gerektiğini söyledi. Özellikle Prizren’e Sırpların henüz dönüşünün sağlanmadığına dikkati çeken Stojanoviç, Sirp topluluğu mensuplarına geri dönüş çağrısında bulundu. Stojanoviç topluluklara bütçede ayrılan 8.700.000 Avro’nun yetersiz olduğuna işaret ederken Kosova Hükümetinden istek yanı sıra somut adımlar beklediğini vurguladı.
 

 

Öğrendiğimize göre Kosova Meclisi Topluluklar Hak ve Çıkarları Komisyonu

heyetinde hazır bulunan Kosova Meclisi Milletvekilleri Müferra Şinik ve Enis Kervan Prizren Belediye yetkilileri ile yapılan toplantıda Prizren logosu konusunu gündeme getirmiş. Prizren Belediyesi Türk ve Boşnak topluluk temsilcilerinin yazılı şikayetini merkeze taşıyacaklarını belirten milletvekilleri çoğunluk topluluğu temsilcilerinin logo konusunda destek vermesini isteyeceklerini vurguladılar.

 

Toplantıdan sonra basına açıklama yapan Milletvekili Enis Kervan, Kosova’da diğer belediyelere kıyasen Prizren’de Türk topluluğunun durumunun daha iyi olduğunu belirtirken Prizren Belediye logosunun şimdiye kadar sadece Arnavutça ve İngilizce ibareler içerdiğine, yeni logonun da şikayet edildiğine işaret etti. Kervan, yeni kimlik kartlarında Türk dilinde ibarelerin yer verilmemesini de eleştirdi.

 

Kosova Meclisi Topluluklar Hak ve Çıkarları Komisyonu heyeti dünkü gün içerisinde Mamuşa’da da incelemelerde bulundu. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç tarafından belediye çalışmalarıyla bilgilendirilen heyet üyeleri belediye çalışmalarının Kosova için örnek teşkil edebilecek nitelikte olduğunu belirttiler.

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar