Duyuru

Kosova Hükümeti İlerleme Raporunu Olumlu Karşıladı

Kosova Haberleri

  /   438   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, basın toplantısında bugün Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan Kosova İlerleme Raporunu reel olarak değerlendirerek, başında bulunduğu hükümetin bu raporda belirtilen tüm zayıflık ve hataları düzelteceğini vaat etti.

 

Başbakan Thaçi bu raporun  Kosova’nın Avrupa Birliğine entegre olması  yolunun değerlendirilmesi ve üyelik kriterleri ile uyumlu olarak Kosova enstitülerinin  gerekli tedbirleri alması  için  iyi bir fırsatı oluşturduğunu  belirtti.

Kosova’ya ait İlerleme Raporunun  dikkatle görüşüldüğünü  ve hükümet tarafından Ekim 2007- Ekim 2008  dönemini kapsayan  Kosova’daki  duruma ait reel  bir değerlendirme olarak kabul edildiğini söyleyen Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, bu raporda yer alan talimatların, olumsuz belirtilerin önlenmesinde  Kosova enstitülerinin  mücadele etmesinde yol göstergesi olacağını vaat etti.

Kosova’da rüşvet ve organize suç işlerinin  tedirgin edici olduğu değerlendirmesi yapılan rapora  ve bu konuya değinen Başbakan Thaçi, organize suç işleri bölgesinin kuzey Mitroviça’da olduğunu, oysa organize suç işlerine karşı savaşım adresinin  Kosova Cumhuriyeti Hükümeti olduğunu, bu sebepten de  reel bir rapor olarak değerlendirdiklerini ileri sürdü. Kosova Başbakanı  bu doğrultuda uzlaşma olmayacağını  ve ilgili tüm ululslararası, yerel ve profesyonel etmenlerden  destek istenileceğini vurguladı.

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar