Duyuru

Kosovalı Liderler AK Raporunu Değerlendiriyor

Kosova Haberleri

  /   423   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

Avrupa Komisyonunun (AK) Kosova ile ilgili ilerleme raporu, Kosovalı yetkililerinin merceği altında. Cumhurbaşkanı Sejdiu, iyice incelendikten sonra daha fazla çalışılması gereken alanların saptanması ve gerekenlerin yapılması gereğini belirtti.

 

Avrupa Komisyonu`nun Avrupa Birliği`ne (AB) aday ve potansiyel aday ülkelere ilişkin hazırladığı 2008 İlerleme Raporları çerçevesinde Kosova ile ilgili ilerleme raporu, Kosova kurum ve yetkilileri tarafında değerlendiriliyor. Dün raporla ilgili açıklama yapan Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, raporda Kosova kurumlarının iyi işler yaptığı değerlendirmesine dikkati çekti ve raporun iyice incelendikten sonra daha fazla çalışılması gereken alanların saptanması ve bu doğrultuda gerekenlerin yapılması gereğini belirtti.

 

Avrupa Komisyonunun (AK) Kosova ile ilgili ilerleme raporu açıklandıktan sonra ilk toplantısında bugün Kosova Hükümeti’nin diğerleri arasında raporu da görüşmesi bekleniyor. Kosova Hükümetinin, raporda yer alan: rüşvet, örgütlü suç işleri, adliye ve idare sistemindeki eleştirilere yaklaşımı merakla bekleniyor.

 
 
 

Muhalefet, Avrupa Komisyonunun (AK) Kosova ile ilgili ilerleme raporunu reel olarak değerlendirirken Kosova kurumlarının rüşvet ve organize suç işleri ile mücadelede ve kötü adliye ve idari sistemin düzeltilmesi konusunda daha ciddi yaklaşım göstermesi gereğine işaret ediyor.

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar