Duyuru

BH, iki Bosnalı Sırp savaş suçları zanlısını tutukladı

Bosna Haberleri

  /   404   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

SARAYBOSNA, Bosna-Hersek (BH) -- Polis, 1995 Srebrenitsa katliamına katıldıklarından şüphelenilen iki Sırp ordu subayını 5 Kasım Çarşamba günü tutukladı. İkilinin kimlikleri Momir Pelemis, 59 ve Slavko Periç, 61 olarak açıklandı.

Diğer yandan Çarşamba günü, Hollanda polisi 13 yıldır Hollanda'da yaşayan Bosna uyruklu bir kişiyi savaş suçları şüphesiyle tutukladı. Memurlar, kimliği açıklanmayan şahsı öğlen saatlerinde Lahey yakınlarında tutukladılar. Savcılıktan yapılan açıklamada, söz konusu şahsın "11 Kasım 1993'te bir tutukluyu vurarak öldürmekten" şüphelenildiği bildirildi.

Bu arada Lahey'de, eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karaciç Çarşamba günü BM savaş suçları mahkemesi tarafından çarptırıldığı 27 yıl hapis cezasına itiraz eden eski yandaşı Momcilo Krajisnik adına ifade verdi. Mahkeme Krajisnik'i 1992-1995 ihtilafı sırasında yaklaşık 100 bin Bosnalı Müslüman ve Hırvat'ın öldürüldüğü ve 2,2 milyon kadarının da evlerinden sürüldüğü bir etnik temizlik kampanyasında yer almaktan mahkum etti. (Reuters, AP, RTRS, SRNA, B92, Beta, AFP - 05/11/08) setimes 

  

Yorumlar