Duyuru

Rifat Krasniç Canlı Yayında Soruları Yanıtladı

Kosova Haberleri

  /   466   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Topluluklar ve Geri Dönüş Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç bu akşam Prizren’in Besa TV kanalında 1 saat süren canlı yayında bakanlık çalışmalarından bilgi verdi ve seyircilerin sorularını yanıtladı.

 

Rifat Krasniç Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanlığında köklü değişikliğe gidildiğine belirtirken görevi devraldıktan bu yana belediyeleri ziyaret edip yerinde sorunlarla ilgilendiğini belirtti. Sırpların geri dönüşü yanı sıra diğer topluluklardan mültecilerin geri dönüşüyle de ilgilendiklerini belirten Rifat Krasniç, şimdiye kadar kimsenin ilgilenmediği Kuzey Mitroviça’da yerlerinden edinmiş 48 Türk ailesinin hayat şartlarına dikkati çekti. Bakanlığının Sırpların geri dönüşü ile bireysel bazda da ilgileneceğini söyleyen Krasniç, bu konuda geçen yıllarda çok usulsüzlüklerin olduğunu vurguladı. Rifat Krasniç soruları yanıtlarken baskı altında Türkiye’ye göç edenler konusunu görüşmek üzere Türkiye’ye gideceğini ve Kosova vatandaşlığını almak isteyenler için olanakları araştıracağını da bildirdi.

 

Arnavutça soruları yanıtlayan Topluluklar ve Geri Dönüş Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç, giriş ve kapanış bölümünde seyircileri Türkçe selamladı.

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar