Duyuru

Türk Kızılay’ından Kosova’ya 382 bin Avro Değerinde İlaç

Türkiye Haberleri

  /   457   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Mehmetçik son beş günde sağlık alanında ihtiyaç sahiplerine ilaç ve tıbbi malzeme yardımlarında da bulundu. KTTGKK yetkilileri, Türk Kızılayı tarafından gönderilen 382 bin Avro tutarında ilacın Kosova Sağlık Bakanlığına teslim edileceğini de duyurdu.

 

Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığının Kosova halkına olan yardımları devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli hastalara ilaç ve tıbbi malzeme yardımlarında bulunulmuştur.

 

21 Ekim 2008 tarihinde işitme kaybı olan bir hastaya, Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanı Kurmay Yarbay. M.Nail Yiğit tarafından işitme cihazı hediye edildi.

Prizren’de 22 Ekim 2008 tarihinde daha önceden beri yanık tedavisi gören hastaya verilmek üzere, Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığı tarafından hastanın babası ve amcasına ilaç teslim edildi.

 

22 Ekim 2008 tarihinde kanser tedavisi gören bir hastaya verilmek üzere Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Yahya Bacak tarafından hastanın amcasına ilaç teslim edildi.

 

25 Ekim 2008 tarihinde Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığı tarafından raşitizm hastası olan hastanın babasına ilaç yardımında bulunuldu.

İlaçların ve tıbbi malzemelerin tesliminde hazır bulunan hasta ve yakınları Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığına teşekkürlerini ifade etti.

 

Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığı yetkilileri, sağlık alanında yardımlarda bulunmaya devam edeceklerini ve ilerleyen haftalarda Türk Kızılayı tarafından gönderilen 382 bin Avro tutarında ilacın Kosova Sağlık Bakanlığına tesliminin gerçekleşeceğini ifade etti.

  Editör : Kosova Haber


 

  

Yorumlar