Duyuru

Raporda UNMİK Sorumluluğu Yok

Dünyadan Haberler

  /   216   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

ORA Partisi, uluslararası yüksek kurumlara EULEX’in Kosova genelinde yerleşmesinde Sırbistan’ın şartlandırmasının nazari dikkate alınmaması çağrısında bulundu. Avrupa Komisyonu Kosova Raporunda UNMİK’in sorumluluğuna yer verilmemesi eleştirildi.

 

ORA Partisi yetkilileri EULEX’in Kosova’da yerleşmesinde Sırbistan’ın şartlandırması konusunda rahatsızlıklarını dile getirdi. ORA Başkanı Teuta Sahatçiu, Sırbistan’ın Avrupa Birliğine baskılarına rağmen, kuzeye yerleşmesi için EULEX’in güce ihtiyacı olmadığını vurguladı.

 

ORA yetkilileri Avrupa Komisyonu Kosova Raporunda adliye alanında sorumlu olan UNMİK’in sorumluluğundan tek kelime edilmediğine de dikkati çekti. ORA Partisi Mitroviça temsilcileri kurumlara, kuzeyde hukuk üstünlüğünü sağlamak çağrısında bulundu. Onlara göre durum kaotiktir ve kurum yetkilileri paralel strüktürleri faaliyetlerine göz yummamalı.

 

ORA bu açıklaması Avrupa Komisyonu Balkan Müdürü Pierre Mirel’in Brüksel ve Belgrad arasında EULEX’in yerleşmesi konusunda anlaşmaya varıldığı bildirisinden sonra geldi.

Uluslararası Sivil Ofisi Temsilcisi Pieter Feith ise Pierre Mirel’in Brüksel ve Belgrad arasında EULEX’in yerleşmesi konusunda anlaşmaya varıldığı ile ilgili medyaya yansıyan açıklamalarının Avrupa Birliği’nin resmi tutumu olmadığını söylemişti.

  Editör : Kosova Haber


 

  

Yorumlar