Duyuru

Arnavutluk ve Sırbistan Ortak Film Projesinde Buluşuyor

Arnavutluk Haberleri

  /   495   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova sorunu nedeniyle yaşanan gerginliği hala üzerlerinde taşıyan Arnavutluk ve Sırbistan, beyazperde de güçlerini birleştirecek.

 

 

 

Sırp yönetmen Goran Paskaljevic'in Arnavut senarist Genc Permeti'nin imzasıyla çekeceği film, Balayı adını taşıyacak. Film, bir Arnavut ve bir Sırp vatandaşının aynı anda, ancak birbirlerinden farklı olarak AB'ye girme çabalarını işleyecek. 61 yaşındaki yönetmen Goran Paskaljevic'in, temelini 1937 tarihli Jean Renoir klasiği Büyük İllüzyon filminden aldığını vurguladığı Balayı filmi, 2 milyon 300 bin dolarlık bütçe ile Arnavutluk, Alman, İtalyan, Sırp ve İsviçreli yapımcılarla ortak çekilecek.

 

Paskaljevic Blic gazetesine verdiği demeçte Sırbistan ile Arnavutluk'un ortak bir filmde buluşmasının faydalarına değindi. Ve aslında bu iki ülkenin Enver Hoca ve Tito zamanlarında birbirlerine karşı önyargılar biriktirdiklerini, bu iki devletin ilişkilerinin daha samimi olması gerektiğini ifade etti. Paskaljeviç ayrıca bu filme Sırbistan’da, Kosova'da ve Arnavutluk'ta ancak aşırı milliyetçilerin tepki gösterebileceğini sözlerine ekledi.

 

Hatırlanacağı üzere Goran Paskaljevic 1998'de çektiği "Barut Fıçısı" filmiyle Miloşeviç yönetiminde ekonomik zorlukların ve devamlı savaş psikolojisinin toplum hayatına yansımalarını işleyerek önemli bir başarıya imza atmış, dönemin yönetiminden tepki görmüştü. (AFP, Sabah, Blic)

  Editör : Kosova Haber

 

 

  

Yorumlar