Duyuru

Priştine Tarafını Sadece ABD ve Feith Destekliyor

Kosova Haberleri

  /   436   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Quint ülke temsilcileri Kosova liderlerine 72 saat mühlet tanıdı. Koha Ditore gazetesi BM’nin 6 noktalık planını ret eden Kosovalı liderlere desteğin sadece ABD ve Uluslar arası Sivil Ofis Şefi Pieter Feith tarafından geldiğini yazıyor.

 

 

Birleşmiş Milletler’in altı noktalık planını Kosovalı liderlerin ret etmesinden sonra Koha Ditore gazetesi güvenilir kaynaklara dayanarak iki gün Priştine’de yoğun müzakerelerin perde arkasına değindi.

 

 

Gazeteye göre, Kosova’da EULEX’in bu yıl yerleşmesi planına Quint ülkelerinden dördü“Evet” derken sadece Amerika Birleşik Devletleri’nin Kosovalı liderlerle aynı yaklaşımı sergiliyor. Quint ülkelerinden bir kısmı planın tamamıyla (Fransa ve İtalya) oydaş olurken Büyük Britanya ve Almanya plana yedekle yaklaşıyor.

 

Koha Ditore gazetesi Quint ülkeleri ile Kosovalı liderler arasında müzakerelerin Pazar gecesi gece yarısından sonraya, Pazartesi günü de Fransa’nın özel temsilcisi Eric Chevallier’in ayrılmasına, saat 12.30’a kadar sürdüğünü bildiriyor. Kosova başkanı ve başbakanının basın toplantısını 5 saat sonra yapmalarının gerekçesi olarak Avrupa Birliği dışişleri bakanları toplantısının tamamlanmasının beklenmesi gösteriliyor

 

Müzakerelerde Avrupa Birliği Kosova özel temsilcisi ve uluslar arası sivil ofisi şefi görevini yürüten Pieter Feith’in de hazır bulunduğunu yazan gazete Kosova egemenliğini riske atan önerilerin kabul edilemez olduğu tutumunu sergilediğini belirtiyor.

 

Koha Ditore müzakerelerde sonuç elde edilmemesinden sonra Quint ülke temsilcilerinin Kosovalı liderlere 72 saat mühlet tanıdığını bildirirken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Kosova ile ilgili raporun Cuma günü gündeme alınacağını vurguluyor.  

  Editör : Kosova Haber


 

  

Yorumlar