Duyuru

Alman-Makedon seminerinde siyaset yönetimi ve diplomasi öğretildi

Makedonya

  /   442   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

Bir Alman vakfıyla bir Makedon yüksek öğrenim kurumu, Makedon gençlerine siyaset yönetimi ve diplomasi öğreten bir seminerde işbirliği yaptılar.

Southeast European Times için Üsküp'ten Goran Trajkov'un haberi – 14//11/08

photo

VMRO-DPMNE, "Siyaset Yönetimi ve Diplomasi" başlıklı konferansı Konrad Adenauer Vakfı ve Üsküp'teki Pavel Satev Enstitüsü ile işbirliği halinde düzenledi. [Arşiv]

Makedonya'nın iktidar partisi VMRO-DPMNE, Berlin merkezli Konrad Adenauer Vakfı (KAF) ve Üsküp'teki Pavle Satev Enstitüsü'nün işbirliğiyle, Alman vakfının Balkan ülkesindeki faaliyetleri kapsamında siyaset yönetimi ve diplomasi konulu bir seminer düzenledi. 26 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen seminere genç katılımcılar akın etti.

Batı Almanya'nın ilk şansölyesinin adını alan KAF, Üsküp'teki ofisini öğrenciler, genç siyasiler ve gazetecilere siyaset eğitimi vermeye başladığı 2000 yılında açtı.

KAF, dünyada 120'den fazla ülkede 200'den fazla proje yürütüyor. Vakfın başlıca hedefleri demokrasiyi pekiştirmek ve Avrupa'nın birliğini desteklemek olarak belirtiliyor.

Resmi adı Altıncı Siyaset Yönetimi ve Diplomasi Konulu Siyaset Akademisi olan seminerde, Makedonya ve yurtdışından tanınmış siyasiler ve profesörler ders verdiler. Katılımcılar arasında Başbakan Nikola Gruevski, Başbakan Yardımcısı Ivica Bocevski, Başbakan Yardımcısı Zoran Stavreski ve Dışişleri Bakanı Antonio Milososki de yer aldı.

Gruevski konuşmasında, "Kaliteli eğitim VMRO-DPMNE'nin temel önceliklerinden biridir ve bizler Makedon halkı arasında siyasi bilgi seviyesini yükseltme amacını destekliyoruz. Akademi, Konrad Adenauer Vakfı ile başarılı bir işbirliğinin kanıtıdır." dedi.

Seminere, önceki beş tanesinde çoğu genç 400'ün üzerinde katılımcıya Makedon siyaset yaşamında üstlenecekleri roller için eğitim verildiği için Altıncı Siyaset Akademisi adı veriliyor.

Pavel Satev Enstitüsü başkanı Pande Lazarevski, akademiyi KAF-Makedonya'nın Makedonya'nın sorunlarına çözüm sunma yönündeki ortak çabasının bir kanıtı olarak tanımladı.

Gruevski, akademinin mezuniyet töreninde katılım belgelerini dağıttı.

Bu içerik SETimes.com için hazırlanmıştır. 

  

Yorumlar