Duyuru

Kosova “Hayır”da Israrlı

Kosova Haberleri

  /   333   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, güvenlik ve hukuk üstünlüğü sağlamakla görevli uluslararası misyonun yerleşmesi konusunda BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un 6 noktalık önerisi konusunda Kosova tarafının geri adım atmadığını ve karşı olduğunu bildirdi.

 

Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Örgütü ve ABD tarafından BMÖ önerilerini kabul etme çağrısından sonra bu açıklamayı yapan Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, buna rağmen Kosova tarafının AB ve ABD ile konuyu görüşmek için hazır olduğunu belirtti.

 

Kosova’nın bağımsız ve demokratik bir devlet olduğunu, BM Kosova Statüsü Özel Temsilcisi Marti Ahtisaari öneri göz önünde bulundurularak hazırlanan kendi Anayasası olduğunu söyleyen Kosova Başbakanı Thaçi, 6 noktalık evrakın kabul edilmez olduğu konusunda Kosova kurumları, siyasilerin ve halkın ortak tutum aldığını ifade etti.

 

Kosova Anayasasının saygılanması gerektiğine dikkati çeken Kosova Başbakan, süreçte taviz verilmeyeceğini söyledi, “Sırbistan’ın Kosova hayalleri 17 Şubat’ta gömülmüştür” diyen Hashim Thaçi, Kosova Cumhuriyeti Anayasası’na saygı gösterilmesi şartıyla anlaşma ve diyaloga hazır olduklarını ifade etti.

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar